Uitvaart regelen Begrafenis
Begrafenis

Bij een begrafenis wordt de overledene in een kist in de aarde begraven. Je kan kosteloos in de natuurlijke aarde begraven worden op de begraafplaats van je eigen gemeente voor maximaal 10 jaar. Afhankelijk van de lokale gemeentelijke wetgeving kan je ook een concessie voor een graf aanvragen voor een langere periode dan 10 jaar. Uitvaartplanner De Polder begeleidt je hierbij en regelt voor jou alle administratieve taken. Op zoek naar een ander type van afscheid of uitvaart? Bij ons kan je terecht.

De overledene kan reeds de laatste wensen hebben vastgelegd in een wilsbeschikking bij de gemeente rond zijn of haar rustoord. Indien dit niet werd gedaan, dan ligt de beslissing bij de naaste familie voor een schenking aan de wetenschap diende de persoon zelf vooraf een ondertekende aanvraag in te dienen.

Sereni De Polder regelt niet enkel de begrafenis, maar biedt ook talrijke andere diensten aan. Zoals drukwerk op maat, troostartikelen, administratieve bijstand, emotionele bijstand, afscheidsdiensten helemaal naar jullie wensen, … .

Bij Uitvaartplanner De Polder vinden we het belangrijk om een persoonlijk en warm afscheid te organiseren, met oog voor detail. Schoonheid heelt en geeft veerkracht. Daarom helpen we je bij het samenstellen van een uitvaart op maat.

Contacteer ons

Wat kost een uitvaart?

Soorten graven

Natuurgraf
Een natuurgraf bestaat uitsluitend uit biologisch afbreekbare materialen. Bij dit soort graven staat duurzaamheid dan ook centraal. Zo is het bijvoorbeeld niet toegestaan om een grafmonument te plaatsen bij een natuurgraf en worden dingen die op het graf worden gezet (zoals bloemstukken, linten en decoratie) na enkele weken weggehaald. Een voordeel van dit soort graven is dat het mogelijk is om langdurige grafrechten te verwerven.

Graf-mausoleum
Een mausoleum is een bovengrondse grafkelder waarin de overledene begraven wordt. Hoewel er vroeger enkel belangrijke personen werden begraven in een mausoleum, kan vandaag iedereen die dat wil (en kan bekostigen) ervoor kiezen om in dit soort graf te begraven worden. Verder is het vaak niet mogelijk om een mausoleum te kopen of te huren aangezien dit vaak bezit is van een familie die deze graven doorgeven aan de volgende generaties.

Urnengraf
Bij een urnegraf wordt de urne begraven op de begraafplaats en afgedekt door een gepersonaliseerde steen of tegel. De huurtermijn van deze graven variëren tussen de vijf en tien jaar en kan eventueel verlengd worden.

Grafkelder
In Vlaanderen is een grafkelder verplicht geventileerd. Het is een betonnen segment voorzien van een koolstoffilter waardoor het lichaam van de overledene op een natuurlijke wijze droogt tot stof.

Contacteer ons

Uitvaart regelen

Troostartikelen

Gedenkstenen

Het is een feit dat iedereen met eigen en unieke emoties kampt bij een verlies. Wij helpen jullie graag bij het kiezen van een gedenksteen. Dit kan ook een gepersonaliseerde gedenksteen, zodat jullie gevoelens terug te vinden zijn in dat monument.

Gedenkstenen

Bloemen

Wil je een rouwstuk of rouwboeket bestellen voor een begrafenis? We begeleiden je graag bij de samenstelling van het rouwboeket naar wens samen om jouw dierbare een laatste dienst te bewijzen of om een naaste te troosten.

Bloemen

Herinneringskristal

Je eigen verhaal, herinnering of foto van de overledene, symbolisch weergeven in glas. Als geschenk voor iemand die je dierbaar is of gewoon een geschenk voor jezelf. Een aandenken gesmolten in glaskunst.

Herinneringskristal

Troostattentie.be Omdat de liefde niet sterft.